Wat kost een grafmonument of urnmonument?

Als u een grafmonument of urnmonument voor uw overleden dierbare gaat uitzoeken, dan vraagt u zich misschien af wat de kosten hiervan zijn. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag: wat kost een grafmonument? Echter, we kunnen hier geen standaard bedrag noemen, want er zijn geen vaste grafsteen prijzen. De prijzen beginnen bij grofweg €1200,-. Een bovengrens bestaat eigenlijk niet. De prijs van het grafmonument of urnmonument hangt af van verschillende factoren. En deze kan oplopen afhankelijk van de keuzes die u maakt. Denk bijvoorbeeld aan de omvang van het gedenkmonument, de materiaalkeuze, bewerkingen, tekst en belettering en het toevoegen van grafaccessoires. In dit blog vertellen we u er graag meer over!

De grootte en materiaalkeuze van het monument

Bij het uitzoeken of samenstellen van een gedenkmonument kiest u eerst de vorm en de grootte van het monument. Deze factoren zijn voor een groot deel bepalend voor de prijs. Een groter monument is vanzelfsprekend duurder dan een kleiner monument. Er is meer materiaal nodig en het kost meer tijd om het te bewerken. Ditzelfde geldt voor de keuze voor wel of geen afdekplaat.

Daarnaast kiest u de gewenste materiaalsoort voor het graf- of urnmonument. Denk aan natuursteen, RVS, brons, glas of een ander materiaal dat u mooi vindt. De prijs verschilt dan ook per materiaal. Natuursteen, zoals graniet en marmer, is in de meeste gevallen het goedkoopste materiaal. Kiest u materialen als glas of RVS? Dit is vaak kostbaarder dan natuursteen. Hieraan is namelijk meer handwerk verbonden voor de bewerking, waardoor ook de productiekosten wat oplopen.

Het toevoegen van belettering, foto’s of grafdecoratie

U kunt het grafmonument of urnmonument persoonlijker maken met mooie tekst en belettering. De tekst kan op verschillende manieren geplaatst worden. Bijvoorbeeld met inwendige belettering door inscripties te graveren, stralen of laseren. Of als uitwendige belettering met bronzen letters of een tekstplaatje. Meer over grafsteen teksten leest u in dit blog. Zowel de hoeveelheid letters als het materiaal beïnvloeden de prijs. Zo zijn letters van brons of aluminium duurder dan ingestraalde letters. Ook kunt u een foto en eventuele grafaccessoires bij het gedenkmonument plaatsen. Wij bieden diverse grafaccessoires, zoals een vaas, lantaarn of een accessoire in de vorm van een dier of symbool.

Het grafmonument is verzakt

Bij het plaatsen van een graf- of urnmonument proberen wij alle voorzorgsmaatregelen te treffen die verzakking tot een minimum beperken. Maar het helemaal uitsluiten is helaas niet mogelijk. Bij de aanschaf van een nieuw grafmonument krijgt u bij ons de beste service. Binnen 5 jaar na plaatsing zetten wij het verzakte monument kosteloos voor u recht. Ook na deze 5 jaar kunt u natuurlijk bij ons terecht, maar is het denkbaar dat wij hiervoor kosten in rekening brengen.

Kunnen wij u helpen bij een gedenkmonument uitzoeken?

Gaat u een grafmonument of urnmonument uitzoeken voor uw dierbare? Dan heeft u misschien al een idee in gedachten voor hoe het eruit moet komen te zien. Wanneer u bij ons langskomt, kijken we samen naar uw wensen en de mogelijkheden voor uw budget. U kunt het monument natuurlijk zo duur maken als u zelf wenst. Maar ook als u een minder groot budget heeft, kunt u bij ons terecht! Bovendien geven wij u ook een gerichte prijsopgave. Wij bieden u bij een prijsopgave uiteraard de scherpst mogelijke prijs aan. Daarnaast kunt u bij ons ook zelf een ontwerp voor het monument te maken. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.