Urn kopen

Vroeger was het de norm om na het overlijden begraven te worden. Tegenwoordig is de uitvaartbranche veranderd. Mensen kiezen er namelijk steeds vaker voor om gecremeerd te worden. Dit maakt ook dat het aanbod aan urnen en urnmonumenten erg is toegenomen. Na crematie kunnen nabestaanden ervoor kiezen om (een deel van) de as van hun overleden dierbare te bewaren in een urn. Op deze manier is het ook na cremeren mogelijk om een persoonlijk en tastbaar gedenkteken te houden. Wilt u een urn kopen? Wij helpen u graag bij uw wensen en vragen.

Het uitzoeken van een persoonlijke urn

Ieder persoon is uniek en verdiend daarom een urn die bij hem of haar past. Er zijn dan ook veel opties om het gedenkteken persoonlijk te maken, naar wens van de overledene en de nabestaanden. Zo zijn er diverse materialen waaruit u kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een urn van glas, keramiek, hout of metaal. Ook kunt u kiezen voor een urn van natuursteen of een wateroplosbare urn. Ieder materiaal heeft een eigen fraaie uitstraling.

U kunt de urn met de as van uw geliefde op verschillende plaatsen bewaren. Veel mensen kiezen ervoor om de urn in huis of in de tuin te zetten, veelal samen met een mooie foto of kaars. Op deze manier kunt u zelf een gewenste en persoonlijke gedenkplek inrichten. De urn kan ook op de begraafplaats in een urnenmuur of urnentuin gezet worden. Wilt u later pas beslissen wat u met de as wilt doen? Het is dan mogelijk om de as gewoon even mee te nemen. Zo kan het bijvoorbeeld een wens zijn om de as op een later moment uit te strooien. Tot slot kunt u ervoor kiezen om de as in een assieraad te laten verwerken. Dit is een tastbare herinnering in de vorm van een ketting, waarmee u uw dierbare altijd dichtbij kunt dragen.

Een urn kopen bij De Steenklip

Voor onze webshop verwijzen wij u door naar ons moederbedrijf Koninklijke Hesselink b.v., waar De Steenklip Gedenktekens sinds 2007 onderdeel van uitmaakt. In de webshop is het mogelijk om de urn online te bestellen. Wij leveren deze dan direct bij u thuis. Heeft u vragen of wensen? Neemt u hiervoor dan contact met ons op.

Bekijk webshop