Grafsteen opknappen

Een grafsteen opknappen of restaureren is een vak apart. Wilt u het monument van uw overleden dierbare laten onderhouden? Dan bent u bij De Steenklip aan het goede adres. Wij hebben veel ervaring op het gebied van restauratie van grafstenen. Een oud of verweerd grafmonument knappen wij namelijk graag weer op, zodat het er als nieuw uitziet en weer jaren mee kan. Dit behoudt ook het authentieke karakter van het monument.

Hoe worden grafstenen opgeknapt?

Het restaureren van uw monument kan op verschillende manieren. De werkzaamheden die wij onder andere kunnen doen, zijn de grafsteen schoonmaken, de belettering en beschadigingen bijwerken, het monument rechtzetten en losse onderdelen vervangen. Hiervoor hanteren wij een uitgebreid traject om het monument zo goed mogelijk op te knappen.

De grafsteen schoonmaken

Allereerst maken wij de grafsteen grondig schoon. Vuil als mos, stof, roest en andere aanslag wordt hierdoor direct verwijderd. Uiteraard wordt er hierbij rekening gehouden met het materiaal, zodat de schoonmaakmiddelen het monument niet aantasten. De wijze en mate van onderhoud kan namelijk per steen- of materiaalsoort verschillen. Wilt u zelf aan de slag? In de meeste gevallen adviseren wij om niet te veel middelen te gebruiken, maar om zoveel mogelijk met water te werken. Wij adviseren u graag voor een specifiek en passend advies voor uw situatie.

Het bijwerken van belettering en beschadigingen

Na het reinigen van het monument wordt de belettering geverfd of bijgewerkt. Indien u gekozen heeft voor inwendige belettering, wordt deze in de meeste gevallen voorzien van een verfkleur naar uw keuze. Verf kent echter een beperkte houdbaarheid. Zijn de letters verkleurd of beschadigd, bijvoorbeeld door weersinvloeden? Dan kleuren wij deze opnieuw in. Ook slijtage en andere beschadigingen aan het monument zullen wij repareren.

De grafsteen rechtzetten

Is de grafsteen van uw dierbare verzakt? Dan zetten wij deze graag weer recht. Bij de plaatsing van het monument proberen wij alle voorzorgsmaatregelen te treffen die het verzakken beperken, maar het uitsluiten van verzakking is helaas onmogelijk. Binnen 5 jaar na plaatsing zetten wij het verzakte monument kosteloos recht. Ook na deze tijd kunt u bij ons terecht, maar is het denkbaar dat wij hiervoor kosten in rekening brengen.

Onderdelen vervangen

Losse onderdelen van het monument zullen wij vervangen, zoals grind of andere kleine stenen. Door weersinvloeden kunnen deze er minder mooi uit gaan zien, doordat er bijvoorbeeld zand of mos op de stenen komt. Wij zorgen er graag voor dat ook dit er weer als nieuw uitziet.

Wat kost een grafsteen opknappen?

De prijs van een restauratie is geen vast bedrag, en bovendien is het niet mogelijk om hier op voorhand een prijs voor af te geven. De staat van het monument, de materialen en de grootte, zijn namelijk factoren die hier invloed op hebben. Maakt u hiervoor gerust een afspraak met ons. Dan informeren wij u graag over de mogelijkheden en maken wij een prijs op maat voor uw monument.

Wilt u een grafsteen laten opknappen?

Is de grafsteen van uw overleden dierbare toe aan restauratie of onderhoud? Wij helpen u hier graag bij. Wilt u een afspraak maken of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.