Grafmonument prijzen en kosten

Zoekt u een grafmonument voor uw overleden dierbare? Dan bestaat de kans dat u zich afvraagt wat dit gaat kosten. Er zijn echter geen standaard of vaste grafmonument prijzen. Dit is afhankelijk van onder andere de uitvoering en de materialen die gebruikt worden bij het monument. De prijzen beginnen bij grofweg €1200,-. Een bovengrens bestaat hierbij in principe niet. Met de keuzes die u maakt, kunt u dit namelijk zo duur maken als u zelf wilt.

Wat bepaalt de prijs van een grafmonument?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de grafmonument prijzen. Zo kunt u verschillende keuzes maken voor bijvoorbeeld het materiaal, de afmeting en eventuele afwerking met accessoires of belettering.

De keuze voor het materiaal

Uw materiaalkeuze bepaalt voor een groot deel de prijs van het grafmonument. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit onze collectie natuursteen, glas, RVS, brons of een ander materiaal dat u mooi vindt. Gaat u voor materialen zoals glas en RVS? Dit is vaak kostbaarder dan natuursteen. Hieraan is namelijk meer handwerk verbonden, waardoor ook de productiekosten wat oplopen.

De grootte bepaalt de grafmonument prijs

De grootte van het monument is ook van invloed op de prijs. Wanneer u kiest voor een groter grafmonument is dit vanzelfsprekend duurder dan een kleiner monument. Bovendien lopen de regels op begraafplaatsen erg uiteen. Echter, hierdoor is het niet mogelijk om een prijs af te geven, zonder rekening te houden met de locatie van de begraafplaats. Dit heeft te maken met de diverse maatvoeringen die gehanteerd worden in Nederland. Daarom kijken wij graag met u mee en houden we rekening met de eisen van de begraafplaats.

Verzakking van het grafmonument

Bij de plaatsing van het monument proberen wij alle voorzorgsmaatregelen te treffen die het verzakken tot een minimum beperken. Helemaal uitsluiten van verzakking is echter onmogelijk. Bij de aanschaf van een nieuw grafmonument krijgt u bij ons de beste service. Binnen 5 jaar na plaatsing zetten wij het verzakte monument kosteloos recht. Ook hierna kunt u uiteraard bij ons terecht, maar is het denkbaar dat wij hiervoor kosten in rekening brengen.

Bewerking en afwerking van het monument

Kiest u ervoor om het grafmonument te voorzien van belettering, een foto of grafaccessoires? Ook deze keuzes voor bewerking en afwerking hebben invloed op de kosten. Zoals de hoeveelheid letters en de manier van het beletteren. Zo zijn letters in brons of aluminium duurder dan ingestraalde letters. Indien gewenst kan het monument voorzien worden van een foto of grafaccessoires, zoals een kaars of vaas.

Grafmonumenten bij beperkt budget

Heeft u een minder groot budget? Dat is geen probleem. Regelmatig worden er grafmonumenten samengesteld die aangeboden worden voor een gereduceerd tarief. Deze aanbiedingen zijn mogelijk vanwege wisselingen in het assortiment en de opruiming van voorraden. Hierbij krijgt u uiteraard onze normale servicegraad en garantieperiode. Aan de kwaliteit of service hoeft u dus niets in te leveren!

Wilt u een grafmonument kopen?

Heeft u vragen over de prijzen of kosten van een grafmonument, of wilt u graag weten welke mogelijkheden er zijn binnen uw budget? Wij geven u graag een gerichte prijsopgave. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op. Samen kijken wij graag naar wat er mogelijk is voor uw budget! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.