1. Snelle levering
  2. Persoonlijk advies
  3. Eerlijke producten
info@steenklip.nl 0515-416465

FAQ

Grafstenen

Vroeger werden er voor grafmonumenten vaak andere materialen gebruikt dan nu. Dit had vooral te maken met de beschikbaarheid er van. De materialen die jaren geleden veel gebruikt werden zijn vaak gevoeliger dan huidige en verweren hierdoor in ons klimaat. Veel mensen denken echter onterecht dat hier niets meer aan kan worden gedaan. Kalksteen soorten zoals Belgisch hardsteen of Bianco Carrara marmer zien er na behandeling vaak weer als nieuw uit. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

Alle door u gewenste materialen zijn in principe mogelijk. Wij adviseren echter wel gebruik te maken van degelijke en duurzame materialen. Voorbeelden hiervan zijn roestvrij staal, cortenstaal, brons, glas, aluminium en natuurlijk natuursteen. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u hier uitgebreid meer over.

Wij importeren al sinds de jaren '80 ons materiaal uit dezelfde fabriek in India. Deze fabriek bezoeken we zelf regelmatig. We sturen hierbij niet alleen aan op perfecte afwerking en kwaliteit. Ook arbeidsomstandigheden worden hierbij nauwlettend in de gaten gehouden. Kinderarbeid komt in onze productielijn niet voor hoewel wij niet garant kunnen staan voor andere partijen die uit India importeren.

De wijze en mate van onderhoud kan per steensoort of materiaalsoort verschillen. In de meeste gevallen adviseren wij echter niet te veel middelen te gebruiken maar zoveel mogelijk met water te werken. Voor een specifiek en passend advies in uw situatie adviseren wij graag.

Indien u gekozen heeft voor inwendige belettering wordt deze in de meeste gevallen voorzien van een verfkleur naar uw keuze. Verf kent echter een beperkte houdbaarheid. Gemiddeld genomen blijft de verf in belettering tussen de 5 en 15 jaar zitten. Dit is echter afhankelijk van de situering op de begraafplaats, de weersinvloeden en of u zelf schoonmaakwerkzaamheden aan het monument uitvoert. Wij kunnen het opnieuw inlakken van de belettering uiteraard voor u verzorgen maar indien u dit zelf wenst te doen kunnen wij u goede tips geven om deze klus zelf te klaren. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.

Strikt genomen is er geen regel die bepaald hoe lang u moet wachten voordat een grafmonument geplaatst kan worden. Er spelen wel een aantal factoren mee die bepalen op welke termijn dit gebeurd. Ten eerste bent u zelf degene die bepaald wanneer u er aan toe bent om uw keuze voor een grafmonument te bepalen. Het uitzoeken van een gedenkteken is emotioneel. Begint u hier dus ook pas aan wanneer u hier zelf aan toe bent en laat u niet opjagen door de mening van anderen. Hiernaast is het verstandig om minimaal 3 maanden te wachten alvorens een monument geplaatst word. Dit heeft met name te maken met een verhoogde kans op verzakking binnen deze termijn. Daarnaast moet u rekening houden met de levertijd van een grafmonument. Veelal word gebruik gemaakt van materialen die een levertijd kennen van ca. 12 weken. Wees hierop voorbereid.

Uiteraard proberen wij bij de plaatsing van monumenten alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te treffen die het verzakken tot een minimum beperken. Zo word er gewerkt met kunststof fundatiepalen en betonnen dwarsbalken. Helemaal uitsluiten van verzakking is echter onmogelijk. Ondanks zorgvuldige plaatsing kan verzakking altijd voorkomen door bijvoorbeeld het vergaan van de kist, hevige regenval, ongedierte of het graven van een nieuw graf naast het graf van uw dierbare. Bij de aanschaf van een nieuw grafmonument krijgt u bij ons echter de beste service. Dat betekent ook dat wij onze lange garantietermijn van 15 jaar op nieuwe monumenten ook op het eventuele verzakken van het grafmonument toepassen. Is het grafmonument verzakt? Belt of mailt u ons gerust zodat wij zorgen dat het monument kosteloos en netjes weer wordt recht gezet. Uiteraard dient u hierbij wel de garantieperiode in acht te nemen. scipit odio ipsum at sapien.