Natuurlijke grafmonumenten

Hoewel alle soorten natuursteen op zichzelf als ‘natuurlijk’ kunnen worden beschouwd, maken we onderscheid tussen gedenkstenen die deze term echt eer aandoen. Doorgaans beschouwen we ruwe stenen als natuurlijk, terwijl gladde stenen anders worden beoordeeld. Bovendien onderscheiden we stenen die door de mens zijn bewerkt van stenen die in hun natuurlijke staat zijn achtergelaten. Ruwe stenen vergen wellicht wat meer onderhoud, maar passen beter in een groene omgeving.

In harmonie met de natuur

Grafstenen met een natuurlijke stijl zijn ontworpen om in harmonie te zijn met hun omgeving en de natuur. Deze stijl kenmerkt zich door organische vormen en aardse kleuren, waarbij materialen worden gebruikt die men in de natuur zelf kan vinden. Een cruciaal aspect van een grafsteen in natuurlijke stijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk aan grafstenen van graniet, marmer, leisteen of kalksteen, in combinatie met elementen zoals hout, steen, schors en mos om een rustieke en natuurlijke uitstraling te creëren. Het samenspel van deze materialen draagt bij aan een organische uitstraling van de grafsteen.

Natuurlijke vormen

De vorm van de grafsteen speelt een belangrijke rol in de natuurlijke stijl. Natuurlijke stenen hebben vaak al van nature onregelmatige, niet-door-de-mens-gemaakte vormen. Asymmetrie of gebogen vormen verlenen de grafsteen een natuurlijke uitstraling. Het gebruik van ruwe randen en oppervlakken kan de grafsteen nog authentieker doen lijken.

Een persoonlijke toets

Grafstenen in natuurlijke stijl kunnen worden aangepast met afbeeldingen en gravures die de natuurlijke omgeving weerspiegelen. Bijvoorbeeld, een afbeelding van een boom of bloem kan op subtiele en prachtige wijze de liefde van de overledene voor de natuur weergeven.

Keuze voor een natuurlijke grafsteen

Als u op zoek bent naar een natuurlijk grafmonument, dan bent u bij De Steenklip aan het juiste adres. We laten u graag alle mogelijkheden binnen deze stijl zien. Bedenk dat wat voor de een als ‘ruw’ wordt beschouwd, voor een ander als volkomen natuurlijk kan worden gezien. Kom gerust langs in onze showroom voor persoonlijk advies op maat.