Moderne grafmonumenten

Moderne grafmonumenten zijn een weerspiegeling van persoonlijkheid en hedendaagse stijl. Deze grafmonumenten worden gekenmerkt door hun eigentijdse karakter, met strakke en eenvoudige vormen. Ze zijn ontworpen om zowel de overledene te herdenken en te eren als om een uniek en persoonlijk aandenken te bieden aan de familie en vrienden van de overledene.

Moderne grafmonumenten

Moderne gedenktekens worden vaak op een persoonlijke manier vormgegeven. Ze combineren verschillende materialen met natuursteen of hebben een ontwerp dat afwijkt van de traditionele vormgeving. Dankzij nieuwe, duurzame materialen zijn er tal van mogelijkheden om uw eigen ideeën in deze monumenten te verwerken. Bij De Steenklip vindt u een uitgebreide collectie moderne grafmonumenten, variërend van klassieke grafstenen gemaakt van marmer of graniet tot meer artistieke en creatieve opties, zoals glas, RVS of zelfs gerecyclede materialen.

De monumenten in onze moderne collectie maken gebruik van eigentijdse materialen en technieken, vaak in combinatie met natuursteen. Ze worden gekenmerkt door het hedendaagse materiaalgebruik, strakke vormen en meestal een matte afwerking van het oppervlak van het natuursteen. Andere veelgebruikte materialen in deze collectie zijn cortenstaal, RVS en glas maar ook brons, lood, hout en versteend hout behoren tot de mogelijkheden.

Gemakkelijk aan uw wensen aan te passen

Een belangrijk kenmerk van moderne grafmonumenten is hun aanpasbaarheid. Veel mensen kiezen ervoor om hun grafmonument te personaliseren met foto’s, teksten of symbolen die op unieke wijze de overledene herdenken. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn van de overledene met hun familie of een symbolisch beeld dat de passies en belangen van de overledene weerspiegelt.

Vraag een adviesgesprek aan

Moderne grafmonumenten bieden een unieke en persoonlijke manier om een dierbare te herdenken en te eren. Ze zijn volledig aanpasbaar en kunnen worden vervaardigd uit diverse materialen, vaak met een focus op duurzaamheid. Het ontwerpproces voor een modern grafmonument begint in de meeste gevallen met een persoonlijk adviesgesprek, waarbij uw wensen worden gehoord en alle details worden besproken. Wij nodigen u van harte uit om inspiratie op te doen in onze showrooms.