Ruwe steen/zwerfkei grafmonumenten

Zwerfkeien, die dienen als grafsteen, zijn natuurlijke ronde keien die vaak worden aangetroffen in het landschap. Ze hebben hun weg gevonden door invloeden van de natuur, zoals wind en water. Dit maakt ze een symbolisch eerbetoon voor mensen die een connectie hadden met de elementen of met verandering.

De veelzijdigheid van ruwe stenen

Ruwe stenen kunnen zowel onbewerkt als bewerkt zijn. Onbewerkte stenen behouden hun natuurlijke, ruwe uitstraling en variëren in vorm, kleur en grootte, afhankelijk van waar ze zijn gevonden. Bewerkte ruwe stenen zijn met de hand aangepast en kunnen een specifieke vorm of ontwerp hebben.

Creatieve toepassingen

Zwerfkeien en ruwe stenen als grafsteen bieden diverse mogelijkheden. Sommigen verkiezen ze onveranderd op het graf, waardoor ze een natuurlijke en eenvoudige uitstraling behouden. Anderen kiezen ervoor de keien te versieren met inscripties of symbolen ter ere van de overledene. Een alternatief is het bekleden van de zwerfkei met natuursteen.

Een persoonlijk eerbetoon

Zwerfkeien en ruwe stenen kunnen gecombineerd worden met andere elementen, zoals bloemen, kunstwerken, of foto’s, om de herinnering aan de overledene nog persoonlijker te maken en het graf te verfraaien.

Bekijk onze showroom

Op onze website vindt u voorbeelden van zwerfkeien en ruwe stenen als grafmonumenten. Of maak een vrijblijvende afspraak om onze showroom te bezoeken, waar we u meer voorbeelden kunnen laten zien.