Glazen grafmonumenten

Glazen grafmonumenten bieden diverse vormen en maten, en zijn een opvallende en kunstzinnige manier om een overledene te herdenken en eren. Het gebruik van glas in grafstenen biedt tal van creatieve mogelijkheden. Het kan variëren van een volledig glazen gedenkteken tot kleine glazen elementen, zoals foto’s of accessoires. Elk grafmonument met glaselementen kan volledig op maat worden ontworpen volgens uw wensen en budget.

Toegankelijk, licht en transparant

Een belangrijk voordeel van glazen grafmonumenten is dat ze vaak licht en transparant zijn, wat een gevoel van openheid en verbondenheid met de omgeving kan creëren. Glas is een uniek materiaal om emoties en stemming op een bijzondere manier over te brengen. Het zorgt voor toegankelijkheid en teksten op glas blijven altijd goed leesbaar. Bovendien kunnen glazen grafmonumenten gemakkelijk worden gepersonaliseerd met foto’s, teksten of symbolen die de overledene typeren, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn om persoonlijke elementen aan het grafmonument toe te voegen. Door het gebruik van technieken zoals zandstralen, buigen, lakken, matteren, smelten en emailleren kan het glazen grafmonument voor uw dierbare stijlvol en persoonlijk worden gemaakt. Hierbij is er een breed scala aan vormen en kleuren beschikbaar.

Letterplaten van glas

Een opvallend kenmerk van glazen grafmonumenten is de mogelijkheid om letterplaten van glas te gebruiken. Deze monumenten kunnen uit verschillende materialen bestaan, met de letterplaat als het glazen element. Vaak hebben deze monumenten strakke en eenvoudige ontwerpen, wat een meer eigentijdse uitstraling kan geven. Een groot voordeel van glasplaten is dat ze meer tekst kunnen bevatten en zelfs persoonlijke decoraties, afbeeldingen of foto’s. Met duurzame printtechnieken kunnen foto’s en afbeeldingen zeer natuurgetrouw op het glas worden afgedrukt.

Glassteunen en onderhoud

Het is belangrijk om te weten dat glazen grafmonumenten over het algemeen iets kwetsbaarder zijn dan monumenten van andere materialen. Ze kunnen gevoeliger zijn voor weersinvloeden en lopen een verhoogd risico op breuk. Dit probleem kan echter worden verholpen door het gebruik van glassteunen. Wij werken uitsluitend met glas van de hoogste kwaliteit en de juiste dikte, waardoor de glazen delen van onze monumenten zeer duurzaam zijn.

Uniek grafmonument van glas

Grafmonumenten van glas bieden een unieke manier om een overledene te herinneren. Ze kunnen schoonheid en eenvoud toevoegen aan een graf en bieden de gelegenheid om de overledene op een persoonlijke en unieke manier te herdenken. We helpen u graag bij het ontwerpen van een uniek grafmonument van glas op basis van uw ideeën en wensen.