Cortenstaal grafmonumenten

Een grafmonument van cortenstaal is een hedendaagse en duurzame keuze voor mensen die op zoek zijn naar een opvallend en uniek grafmonument. Cortenstaal heeft een bijzonder lange levensduur en overtreft gewoon staal op dat gebied aanzienlijk, met wel tien keer de levensduur. Het bestaat uit een mengsel van metalen, waaronder koolstofstaal, koper, silicium en nikkel. Wat cortenstaal echt onderscheidt, is de kenmerkende roodbruine kleur, die het een unieke uitstraling geeft. Bovendien is dit type staal uiterst weerbestendig en bestand tegen corrosie, waardoor het vele jaren kan meegaan zonder uitgebreid onderhoud.

Eigenschappen van cortenstaal

Een van de voornaamste eigenschappen van cortenstaal is dat het patina, oftewel koperroest, ontwikkelt op het oppervlak. Dit komt door de reactie van het metaalmengsel in cortenstaal met zuurstof in de lucht. Dit proces leidt tot de vorming van een beschermende oxidatielaag op het oppervlak, die het staal beschermt tegen verdere corrosie en het die karakteristieke roodbruine kleur geeft.

Het is echter belangrijk om te weten dat cortenstaal niet volledig onderhoudsvrij is. Om het patina in goede staat te houden en het staal te beschermen tegen verdere corrosie, is regelmatig onderhoud nodig. Dit kan onder meer het verwijderen van vuil en vocht van het oppervlak omvatten, evenals het aanbrengen van een beschermende coating. Op deze manier blijft het cortenstaal er jarenlang goed uitzien en behoudt het zijn unieke uiterlijk.

Grafmonument van cortenstaal

Cortenstaal is een geschikte keuze voor een grafmonument vanwege zijn uitzonderlijke duurzaamheid. Het staal ontwikkelt een patina op het oppervlak, wat het beschermt tegen verdere corrosie. Dit betekent dat een grafmonument van cortenstaal vele jaren kan meegaan zonder intensief onderhoud. Bovendien biedt de buigzaamheid van het staal verschillende ontwerpmogelijkheden.

Hoogwaardige kwaliteit

Bij De Steenklip leveren wij enkel grafmonumenten van hoogwaardig staal. Het is verstandig om vooraf goed na te denken over het gewenste ontwerp, zodat u tevreden zult zijn met het eindresultaat. Vergeet daarbij niet om rekening te houden met eventuele onderhoudsbehoeften van het staal, zodat u verzekerd bent van een langdurig fraai grafmonument.