Kan ik zelf een grafsteen ontwerpen?

Veel nabestaanden willen hun overleden dierbare op een passende manier kunnen herinneren. Dat kan met de keuze voor een grafsteen. Hierin kunnen namelijk persoonlijke noten of elementen verwerkt worden. Dat maakt de gedenksteen uniek en kan de overledene eren op de laatste rustplaats. Het is daarom mogelijk om zelf een grafsteen samen te stellen. U kunt online een grafsteen ontwerpen die past bij (de wensen van) uw dierbare. Wij vertellen u graag wat er allemaal mogelijk is en welke keuzes u hierbij kunt maken.

Een uniek gedenkmonument samenstellen

Het kiezen of ontwerpen van een grafsteen is heel persoonlijk. Iedereen is namelijk uniek en heeft zijn eigen wensen. Het is daarom ook mogelijk om een eigen ontwerp voor een grafsteen te maken. Dat kan in de online grafsteen configurator van ons moederbedrijf Koninklijke Hesselink b.v. Als u zelf een ontwerp maakt, kiest u zelf het type grafsteen, het model en de kleur, maar ook het opschrift, eventuele grafaccessoires en de gewenste locatie. Misschien heeft u al een idee hoe het grafmonument eruit moet komen te zien? Zo niet, dan kunt u de verschillende stappen in de configurator doorlopen en hier ideeën opdoen voor uw eigen ontwerp.

Hoe werkt de grafsteen configurator?

In de online grafsteen configurator stelt u in 6 stappen een persoonlijk gedenkmonument samen. Hierbij krijgt u telkens een voorbeeld te zien van de aanpassingen en keuzes die u maakt. Om te beginnen kiest u een type grafsteen. U kunt kiezen voor een monument met alleen een staande lettersteen en voet of voor een monument met omranding (en eventuele dekplaat). Vervolgens kiest u het model van de steen, de gewenste steensoort en de kleur. In de configurator scrolt u gemakkelijk door de verschillende keuzemogelijkheden heen. Hiermee is de basis voor de grafsteen gelegd. Daarna bepaalt u of u grafdecoratie wilt toevoegen. Zoals een fraaie vaas of lantaarn. En geeft u aan op welke plaats deze mag komen. Na de keuze voor een ornament kunt u belettering aan de steen toevoegen. Dit is één van de meest persoonlijke elementen van de grafsteen. Hier typt u zelf de tekst, waarbij er verschillende groottes en lettertypen mogelijk zijn. Zo kiest u zelf wat u mooi vindt en waar u de tekst wilt plaatsen. Ook kunt u diverse figuren bij de tekst plaatsen, bijvoorbeeld een vogel, bloem of een symbool. Tot slot geeft u een locatie op waar de grafsteen geplaatst mag worden. Kies uit de lijst van locaties de betreffende begraafplaats. Staat uw begraafplaats er niet bij? Vult u deze dan handmatig in onderaan de lijst. In het vak van locatie vult u de plaats en de naam van de begraafplaats in. In de laatste stap krijgt u een overzicht van de door u ontworpen grafsteen. Hierna kunt u nog aanpassingen doen en, als alles naar uw wens is, een offerte opvragen.

Een persoonlijke grafsteen ontwerpen

Er is veel mogelijk bij het uitzoeken van een passend gedenkmonument. Houdt u er daarom rekening mee dat de configurator zich beperkt tot standaard samen te stellen monumenten. Heeft u speciale wensen of zoekt u een monument dat niet is samen te stellen met onze configurator? Ook dat is mogelijk! Neemt u dan gerust contact met op met één van onze deskundige medewerkers, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.