Grafmonument kiezen. Hoe bereid ik me voor?

Er komt veel kijken bij een overlijden. De uitvaart moet geregeld worden en u moet een grafmonument kiezen. Een grafmonument is dan een mooie, blijvende herinnering aan uw dierbare. Maar de keuze is niet altijd makkelijk. Er zijn verschillende manieren waarop u zich voor kunt bereiden om het uitzoeken van een passend gedenkmonument. Neem hier allereerst rustig de tijd voor. Zorg daarnaast dat u op de hoogte bent van de voorwaarden en regels van de begraafplaats. Wij geven u graag wat tips om u voor te bereiden op het kiezen van een grafmonument.

Had de overledene wensen?

De keuze voor een grafmonument of een urnmonument is waarschijnlijk een keuze voor jaren. Daarom is het belangrijk om hier een weloverwogen keuze in te maken. U kunt zich op verschillende manieren voorbereiden. Misschien had uw overleden dierbare bepaalde wensen voor het gedenkmonument? Dan kunt u hier op keuze op baseren. Zijn er geen voorkeuren vastgelegd? Dan kunt u zelf een passend monument uitzoeken of ontwerpen. U maakt dan de keuzes voor de uitstraling, de belettering en grafaccessoires. Dit kunt u zo persoonlijk maken als u zelf wenst.

Oriënteren in onze showroom

Om de juiste keuze te maken vinden wij het belangrijk dat u een goede indruk krijgt van alle mogelijkheden en uitvoeringen. Kom eens bij ons langs in onze showroom in Sneek! Hier staan voorbeelden van gedenkmonumenten in diverse stijlen, steensoorten en opties voor fraaie belettering. Op die manier krijgt u een beeld van wat er allemaal mogelijk is en kunt u inspiratie opdoen. Natuurlijk staan wij tijdens uw bezoek voor u klaar om vragen te beantwoorden of persoonlijk advies te geven. Of om u te helpen bij het zelf ontwerpen van een grafmonument.

Inspiratie opdoen voor een gedenkmonument

Het is ook mogelijk om zelf even rustig rond te kijken en zo inspiratie op te doen voor een grafmonument. Dat kan op het internet of in onze showroom, maar natuurlijk ook door buiten rond te kijken. Zo kunt u eens over de begraafplaats wandelen en hier kijken wat u aanspreekt in een monument. Dit geeft een indruk van alle mogelijkheden die er zijn voor een graf- of urnmonument. Als u een bepaald soort graf ziet dat u mooi vindt, dan kunt u dit onthouden of hier even een foto van maken. Op deze manier kunnen wij samen met u kijken wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Wilt u hulp bij een grafmonument kiezen?

Wij staan voor u klaar! Een grafmonument kopen is heel persoonlijk en emotioneel. Daarom helpen wij u graag bij uw keuze. Onze experts geven u graag advies over de vorm, maat, stijl, tekst en decoraties van het monument. Kom eens bij ons langs of neem contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen.