Gedenkteken of grafsteen voor dieren

Het is belangrijk om afscheid te nemen van uw hond, kat, konijn of ander huisdier als u of uw gezin daar jarenlang gezelschap van heeft gehad. Een huisdier is een dierbare vriend voor het leven. Baasjes richten dan ook vaak na overlijden een mooie gedenkplek voor hen in. Uw huisdier kan na overlijden begraven worden. Hierbij kan gedacht worden aan een speciaal gedenkteken of grafsteen voor dieren die het graf markeert. De Steenklip vertelt u graag meer over de mogelijkheden over grafstenen voor dieren.

Begraven van uw huisdier

In Nederland zijn diverse begraafplaatsen waar uw huisdier begraven kan worden. Bovendien is het in Nederland toegestaan om zelf uw huisdier te begraven. Het is mooi om op deze plek een gedenkteken of grafsteen voor dieren te plaatsen. Zo weet u altijd waar uw geliefde hond, kat of konijn begraven ligt. U kunt ook kiezen voor alleen een dierengrafsteen als gedenkplek in uw tuin. U hoeft hiervoor uw huisdier niet in uw tuin te begraven maar dit kán wel. U kunt de steen plaatsen op de begraafplek zelf of op een andere plaats in uw tuin die u geschikt vindt. Op die manier heeft u altijd een mooie plek waar u uw huisdier kunt gedenken.

Grafsteen voor dieren personaliseren

Er zijn veel mogelijkheden om een grafsteen voor uw huisdier persoonlijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een foto van uw dier, gebrand in porselein of RVS, met daarbij de naam van uw huisdier. De rouwfoto kunt u laten maken bij onze partner Engraved. Ook bronzen of aluminium onderdelen zijn toe te voegen aan de grafsteen. Vaak zijn grafstenen voor dieren voorzien van een thema, met speciale vormgeving voor honden, katten en andere dieren. Bijvoorbeeld een beeldje van een slapende kat of de afdruk van een hondenpoot. U heeft dus de vrijheid om te kiezen voor een steen die past bij uw overleden huisdier. Als u geen gedenkteken of steen kunt vinden voor uw huisdier die passend is, dan kunnen reguliere grafstenen ook uitkomst bieden.

In en om het huis gedenken

Er zijn verschillende opties die geschikt zijn voor zowel binnen en buiten als u uw huisdier het liefst in of rondom uw eigen huis wilt gedenken. Vaak richten baasjes hiervoor een aparte gedenkplek in met bijvoorbeeld een foto en een kaarsje in de vensterbank. Maar ook een mooie urn met de naam van de hond of kat erin gegraveerd is mogelijk. Kiest u voor een gedenkplek buiten, met een gedenksteen, dan is het verstandig vooraf goed na te denken over een geschikte plek.

Wilt u hulp bij het uitzoeken van een grafsteen voor dieren?

U wilt graag een mooie gedenkplek inrichten na overlijden van uw huisdier om de herinnering levend te houden. Een gedenkteken of een speciale grafsteen voor dieren kan daarbij helpen. Door een gedenkteken of grafsteen voor uw huisdier te plaatsen op een mooie plaats, krijgt uw huisdier ook na overlijden een plekje in het leven van u of uw gezin. Wilt u graag hulp bij het uitzoeken van een gedenkteken of grafsteen voor dieren? Neem dan gerust contact met ons op. De Steenklip kijkt graag samen met u naar een prachtig eerbetoon voor uw overleden huisdier.