Een assieraad als persoonlijk gedenkteken

Veel mensen kiezen er in deze tijd voor om na hun overlijden gecremeerd te worden. Bij cremeren worden de resten van de overledene verbrand. Na de crematie blijft er as over en moet er bepaald worden wat er met de as gebeurt. Oftewel de asbestemming. Het kan zijn dat de overledene hier zelf bepaalde wensen over had. Als dat niet zo is dan kunt u als nabestaande hier de gewenste keuze over maken. Een voordeel van cremeren is dat u (een deel van) de as van uw geliefde kunt bewaren. En zo ook uw dierbare dichtbij houden. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, zoals een urn of een persoonlijk assieraad. In dit blog vertelt De Steenklip u hier graag meer over!

Asbestemming na de crematie

Na de crematie van uw overleden dierbare moet er een keuze gemaakt worden over de asbestemming. Zo kunt ervoor kiezen om de as ergens uit te strooien. Bijvoorbeeld op een plek met een herinnering of de favoriete plaats van de overledene. Maar u kunt er ook voor kiezen om de as zelf bij u te bewaren. Dat maakt het mogelijk om uw geliefde dichtbij u te houden. Een bekende en veelgebruikte mogelijk is natuurlijk het bewaren van de as in een urn. Een urn kunt u op een plek in huis of in de tuin plaatsen. Maar wist u dat de as ook in een persoonlijke object verwerkt kan worden? Zoals in een fraai gedenksieraad.

Wat is een assieraad?

Assieraden, ook wel gedenksieraden, herinneringssieraden of as ketting genoemd, zijn sieraden met een holle ruimte. Hier kan de as in gedaan worden. Dat geeft u als nabestaande een tastbare herinnering. Een gedenkteken dat u zelf bij u kunt dragen. Onze assieraden zijn verkrijgbaar bij ons moederbedrijf Koninklijke Hesselink in verschillende kleuren en vormen. Daarnaast hebben ze een doorschijnend gedeelte, waardoor u de as ziet zitten in de hanger. Ook is het mogelijk om in plaats van as een plukje haar in de ketting te laten plaatsen.

Waarom kiezen voor assieraden?

Met een gedenksieraad draagt u uw overleden dierbare altijd mee. Ondanks dat u de fysieke aanwezigheid niet meer kunt ervaren, kunt u uw geliefde zo nog wel bij u houden. Dit kan u helpen bij het verwerken van uw verlies. Met een eigen assieraad draagt u op symbolische wijze uw dierbare dichtbij uw hart. Bovendien zijn de sieraden vaak mooi ontworpen, waardoor deze herinnering aan een dierbare ook echt gezien mag worden.

Een assieraad als tastbare herinnering aan uw geliefde

Na het overlijden van een dierbare gaat u door een emotionele periode. Dat maakt soms ook de keuze voor een gedenkmonument lastiger. Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een passend grafmonument, een urn(monument) of misschien een assieraad? Wij denken graag met u mee en adviseren u! Neemt u daarvoor gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.