Chinese grafmonumenten voor een Chinese uitvaart

Een uitvaart vanuit de Chinese cultuur is vaak anders dan een Nederlandse uitvaart. Chinezen hebben namelijk andere ideeën en overtuigingen over de dood. Zo geloven zij dat een overlijden niet het einde is, maar dat een overledene nog verdergaat. Na het leiden van een goed leven als geest, of als schim wanneer iemand niet goed geleefd heeft. Daarnaast is de kleur van de rouw juist wit in plaats van zwart. Bovendien kennen Chinezen andere tradities voor de uitvaart en voor de grafstenen die zij plaatsen na de begrafenis. Meestal kiezen zij nog voor begraven in plaats van cremeren. En deze begrafenis wordt uitbundig vormgegeven. Soms zelfs met vuurwerk bij het graf. Vervolgens wordt er een passend Chinees grafmonument geplaatst om de overledene te herdenken. Ook in Nederland zijn er tegenwoordig een paar speciale Chinese begraafplaatsen. Regelmatig levert en plaatst De Steenklip ook Chinese grafmonumenten en daarom vertellen wij u daar graag wat meer over!

Hoe ziet een Chinese grafsteen eruit?

Bij een Chinese uitvaart kan het soms lijken op een viering. Het ziet er soms extravagant uit. En dat kan ook gelden voor de Chinese grafmonumenten. Deze zijn vaak uitbundig vormgegeven in verschillende vormen, stijlen en kleuren, of zelfs versierd met wat bladgoud. Vaak geldt bij de Chinese tradities dat hoe rijker iemand is, hoe groter en opvallender het grafmonument is. Zo stralen de grafstenen de status uit.

De meeste grafmonumenten worden gemaakt van natuursteen, zoals graniet of marmer. Dit kan in neutrale kleuren, maar ook in meer opvallende kleuren als rood, wit of groen graniet. Maar een ander materiaal is natuurlijk ook goed mogelijk. Het Chinese grafmonument persoonlijk maken kunt u doen door de tekst, maar ook door grafbeelden te plaatsen. Bijvoorbeeld in de vorm van typisch Chinese uitingen, zoals een Chinese tempel, draak of een olifant. Deze grafbeelden worden met zorg samen met u uitgekozen om uw overleden dierbare op een juiste manier te eren. U kunt natuurlijk zelf overige decoraties, symbolen en accessoires kiezen voor bij de grafsteen.

Chinese teksten op een grafmonument

Ook kunt u het Chinese grafmonument voorzien van een persoonlijke en unieke tekst. Hiervoor kunt u zelf een tekst aanleveren in het Chinese schrift, maar de tekst kan natuurlijk ook in het Nederlands. Voor we de tekst plaatsen, controleren we samen met u of er geen fouten in de tekens zitten. Qua belettering kunt u kiezen voor inwendige belettering of uitwendige belettering als reliëf. Dit kan in diverse mooie lettertypes en verschillende kleuren. Zo staan gouden letters bijvoorbeeld heel fraai op een Chinese grafsteen.

Hulp bij Chinees gedenkmonument uitzoeken?

Bent u op zoek naar een passend grafmonument om uw overleden dierbare te herdenken? Een persoonlijk monument dat past bij de persoon en zijn of haar identiteit en cultuur. Daar helpt de Steenklip u graag bij! Samen met u bekijken we hoe we de Chinese identiteit mooi kunnen laten terugkomen. Het is daarom mogelijk om samen met ons zelf een grafmonument samen te stellen. Kunnen wij u hierbij helpen? Dat doen we graag! Neemt u hiervoor gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.