Alles over glazen grafmonumenten

Grafmonumenten kunnen gemaakt worden van verschillende materialen en in allerlei stijlen. Waar het vroeger gebruikelijk was om het monument te maken van natuursteen, kan er nu ook gekozen worden voor andere materialen. Bijvoorbeeld RVS, brons, cortenstaal of zelfs glas. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een glazen grafmonument. Dit materiaal ziet er licht en transparant uit, en heeft een eigentijdse uitstraling. Een voordeel van glazen grafmonumenten is ook dat het goed weersbestendig is. De Steenklip vertelt u graag alles over glazen grafmonumenten.

Hoe wordt een glazen grafmonument gemaakt?

Glas wordt gemaakt van zand, kalk en soda. Deze materialen worden met elkaar vermengd in een smeltoven. Uit dit mengsel worden dan de glasplaten gemaakt die gebruikt worden voor een glazen grafsteen. Ook kan het glas geblazen worden. Dat is ook hoe glazen urnen worden gemaakt. Door te blazen kan de glazen urn een unieke vorm krijgen. Daarbij kan er kleur worden toegevoegd voor een moderne en unieke uitstraling.

Wat is er mogelijk bij glazen grafmonumenten?

Bij de vorm en stijl van een glazen grafsteen kunt u alle kanten op; er zijn veel mogelijkheden. Glas is namelijk te vervaardigen in diverse vormen én kleuren. Zo kunt u zelf de stijl creëren die u het mooist vindt. Bovendien zijn er veel technieken om het glas te bewerken, zoals emailleren, lasergravering, lakken, buigen of glasfusing. Deze laatste wordt steeds vaker gebruikt. Bij glasfusing worden verschillende laagjes glas aan elkaar gesmolten. Hiermee kunnen verschillende vormen en stijlen gecreëerd worden. Zelfs met kleuren voor een fraai geheel.

Maar glas ziet er ook stijlvol uit wanneer het gecombineerd wordt met andere materialen. Denk aan marmer of graniet, brons, RVS of cortenstaal. Wilt u geen volledig grafmonument van glas? Dan kunt u ook kiezen voor een glasplaatje met een eigen tekst, figuur of foto.

Een persoonlijke glazen grafsteen samenstellen

Ook een glazen grafmonument kunt u natuurlijk zelf persoonlijk maken. Bijvoorbeeld door een eigen tekst op het monument te laten laseren of zandstralen. Teksten op een glazen monument of glazen plaatje blijven goed leesbaar en zijn bestand tegen weersinvloeden. Daarnaast kunt u ook een foto, figuur of afbeelding op het monument laten plaatsen. Deze worden gelaserd, gezandstraald of geprint. Ook eigen foto’s komen mooi uit, omdat dit heel gedetailleerd op het grafmonument gemaakt kan worden. Tot slot kunt u grafaccessoires toevoegen aan het monument. Denk bijvoorbeeld aan een fraaie vaas, kaars of lantaarn. Een verschil is alleen dat het monteren op glas anders is dan op bijvoorbeeld graniet, want in glas kan niet geboord worden. Door de vele mogelijkheden bij het personaliseren van glazen grafmonumenten creëert u altijd een passend gedenkmonument voor uw overleden dierbare.

Hulp bij een glazen grafmonument uitzoeken?

De Steenklip biedt glazen grafmonumenten en urnen aan in samenwerking met ons moederbedrijf Koninklijke Hesselink en onze partners. Kunnen wij u helpen bij het uitzoeken of samenstellen van een grafmonument? Neemt u hiervoor dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.