Voor welke grafdecoratie kan ik kiezen?

Als nabestaande wilt u uw overleden dierbare het liefst herdenken met een passend grafmonument of urnmonument. En daar kunt u ook een mooie gedenkplek inrichten. Om deze persoonlijker te maken kunt u kiezen voor verschillende soorten grafdecoratie. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor grafaccessoires die de overledene of u mooi vindt. In dit blog vertelt De Steenklip u graag meer over grafdecoraties en wat er hierin mogelijk is!

Wat is er mogelijk in grafdecoratie?

Het toevoegen van grafdecoratie zorgt ervoor dat een graf heel eigen wordt. Maar er zijn veel opties bij het decoreren van een grafmonument of urnmonument. veel mogelijk bij het kiezen van grafaccessoires. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor grafdecoratie in de vorm van graflantaarns, kaarsen of misschien een vaas of gedenkbeeldje. Maar ook bloemen, een eigen tekening of een foto behoren tot de mogelijkheden.

Kaarsen, lichtjes en graflantaarns

Vuur staat symbool voor liefde, licht en warmte. Dat maakt dat kaarsen en andere lichtjes door veel mensen gekozen worden als grafdecoratie. En dat is ook de reden dat er vaak een kaars bij een graf gebrand wordt. Bovendien is er altijd een kaars of lichtje dat bij het graf past, want er is veel keuze qua soorten en maten. Om te voorkomen dat er kaarsvet op het grafmonument of urnmonument komt, kunt u kiezen voor een graflantaarn. Deze zijn er in vele soorten en uitvoeringen, rond of vierkant, klassiek of modern, en met een kleur of decoratie.

Grafvazen en rouwbloemen

Ook bloemen worden vaak bij een grafsteen geplaatst om deze te decoreren. Bijvoorbeeld de lievelingsbloemen van uw dierbare. U kunt speciale grafdecoratievazen kiezen in diverse kleuren en modellen om het boeket in te plaatsen. De grafvazen kunnen variëren in vorm van laag tot hoog en rond tot vierkant.  

Gedenkbeeldjes en gedenkstenen

U het grafmonument of urnmonument een eigen maken door een gedenkbeeldje te plaatsen. Zo kunt u een beeldje kiezen met een persoonlijke betekenis. Bijvoorbeeld een hart, engel, bloem, vogeltje of een ander dier. Deze zijn er in verschillende materialen en kleuren, zoals keramiek of brons. Daarnaast kunt u kiezen voor een gedenksteen of kei. Met viltstift kunt u hier een persoonlijke tekst of spreuk op schrijven.

Een tekening bij het graf

Wist u dat het ook mogelijk is om een tekening bij het graf te plaatsen? Bijvoorbeeld een tekening die gemaakt is door een kind of een andere nabestaande. Tekenen kan voor kinderen een manier zijn van rouwverwerking en om hun gevoelens te uiten. Een zelfgemaakte tekening geeft echt een uniek accent bij een grafsteen. Om de tekening een tijdje goed te kunnen bewaren, kan deze worden geplaatst in een tekeninghouder van plexiglas. Deze tekeninghouder vindt u op de website van onze partner Engraved.

Rouwfoto of afbeelding

Een mooie foto is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de rouwverwerking. Dit kan tijdens de uitvaart zijn, maar ook daarna als herinnering aan de overledene. Om een geliefde te herdenken kan er ook een rouwfoto bij het graf geplaatst worden. Ook dit ontwerp kunt u laten maken en uitvoeren bij Engraved.

Maak het graf persoonlijk met grafdecoraties

Ieder mens is anders en heeft zijn eigen wensen. Een passend grafmonument of urnmonument is daar een belangrijk onderdeel van. Deze kunt u naar wens decoreren met grafaccessoires. Zo maakt u het monument zo persoonlijk als u zelf wilt. Het is ook mogelijk om een geheel eigen ontwerp te bespreken. Op die manier kunt u de beste keuzes maken voor uw overleden dierbare en uzelf. Kunnen wij u helpen bij het uitzoeken van een grafmonument of grafdecoraties? Neemt u dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.