Kindergrafsteen en kindergrafmonumenten

Een kind of baby verliezen is het ergste wat een ouder kan overkomen. Het geeft natuurlijk ontzettend veel verdriet. Maar als ouder wilt u uw kindje het liefst wel herinneren met een passend gedenkteken. Voor het graf van een kind zijn er speciale kindergrafstenen. Een kindergrafsteen, oftewel kindergrafmonument, heeft vrijwel altijd een persoonlijke en bijzondere uitstraling. In dit blog vertelt De Steenklip u graag wat meer over grafstenen voor kinderen.

Een grafsteen voor baby of kind

Met een kindergrafmonument kunt u een uniek plekje inrichten om uw overleden kindje te herdenken. Daarmee wordt het kindergraf een blijvende en persoonlijke herinnering aan uw kleintje. Een kindermonument heeft vaal een wat speelser, jeugdiger ontwerp en een moderne uitstraling. Dat laat ook het kinderlijke uitkomen in het monument. Er wordt vaak gebruik gemaakt van lichte materialen, zoals glas of RVS. En er kunnen kleuren worden toegevoegd. Lichte materialen en de combinatie met kleurtjes maken de grafsteen minder ‘zwaar’.

De kindergrafsteen persoonlijk maken

De grafsteen voor een kind kunt u zo persoonlijk maken als u zelf wenst. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een (eigen) tekst op het monument te laten plaatsen. Maar u kunt het ook uniek maken met een foto van uw kind of een (zelfgemaakte) tekening. Of iets anders waar uw kind gek op was, zoals een sport of hobby. Maar ook (tekenfilm)figuur behoort tot de mogelijkheden. Denk aan het lievelingsdier, knuffeltje of een beertje, hartjes, vlinders, bloemen en sterretjes. Samen kunnen we dit zo ontwerpen dat u een monument krijgt, waarmee u uw kind het best kunt herdenken.

Grafsteen teksten voor een kind

Op een grafsteen staat meestal wat persoonlijke informatie over de overledene, zoals een aanheftekst, een middenstuk en personalia. Dat kan ook bij een kindergrafsteen. Maar u kunt u hierbij ook een gedichtje, spreuk of eigen tekst plaatsen. Deze kan geplaatst worden in een lettertype dat u mooi vindt of in uw eigen handschrift. Hier vindt u nog wat voorbeelden van inspiratie voor tekst op een kindergraf:

 • Slaap zacht kleine vlinder.
 • Ons lieve mannetje.
 • Ons lieve meisje.
 • Voor altijd in ons hart.
 • Wat gaan we jou missen…
 • Dag lieve schat.
 • Vertrokken van de aarde om te bloeien in de hemel.
 • Hier rust ons lieve kleine vriendje en broertje.
 • Papa en mama houden van jou.
 • Onze kleine engel.
 • Rust zacht lieverd.

Wilt u hulp bij een kindergrafsteen uitzoeken?

Het overlijden van een kind is moeilijk en emotioneel voor u als ouder. Toch wilt u uw kleintje op een passende manier kunnen gedenken. Bent u op zoek naar een persoonlijke kindergrafsteen voor uw overleden baby of kindje? De Steenklip denkt graag met u mee. Bovendien is het ook mogelijk om een eigen ontwerp te bespreken. U kiest dan zelf het materiaal, de stijl, belettering en eventuele grafaccessoires die u mooi vindt. Kunnen wij u hierbij helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.